Plajlar
Küçükçakıl Plajı / Büyükçakıl Plajı
Kayalıklı bir arazi üzerine kurulan Kaş merkezinde kumsal bulunmamaktadır. Ancak kayalıklar üzerinde oluşturulmuş teraslardan denize girilebilir. Ama mutlaka kum plaj arıyorsanız, yarımadanın batısındaki koya ya da Küçük ve Büyük Çakıl plajlarına gitmelisiniz.
Kaputaş Plajı
Kaş-Kalkan arasındaki benzersiz doğa harikası olan Kaputaş plajını mutlaka görmelisiniz. Plaj Kaş'tan yaklaşık 20 km uzaklıktadır ve mutlaka görmeniz gereken noktalardan biridir.
Limanağzı Plajları
Kaş merkezden kalkan teknelerle 10 dakikalık mesafede olan Limanağzı'nda konumlanan plajları da mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Kara yolundan araç ulaşımı bulunmayan bu plajlar sakin ortamı ve berrak denizi ile sizi adeta büyüleyecektir.
Saklıkent Kanyonu
Saklıkent kanyonu Türkiye’nin en uzun kanyonu olarak bilinmektedir. Kaş’a 1,5 saat mesafedeki Saklıkent kanyonuna aracınızla ulaşabileceğiniz gibi Kalkan’daki günlük turlardan da faydalanabilirsiniz. En sıcak yaz günlerinde bile serin olan kanyonda keyifli bir yürüyüşün ardından, nehir kenarındaki restoranlarda alabalık ve diğer yöresel lezzetleri tadabilirsiniz… Kanyon yakınlarındaki, Likya medeniyetinin ilk başkentliğini yapmış Xanthos antik şehri de çevrede mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.
Kekova Tekne Turu
Kaş’ta mutlaka yapılması gereken aktivitelerden biri de Kekova tekne turu gezisidir. Turlar sabah 10:00 civarı başlar, Kekova adası, batık şehir, Üçağız ve Kaleköy gibi yerleri dolaşarak akşam saat 5 civarında teknenin dönmesi ile son bulur. Kekova turuna Kaş merkezden ya da araç ile Üçağız Köyü’ne giderek katılabilirsiniz. Tekne turuna çıkarken yanınıza mutlaka şnorkel, fotoğraf makinası, havlu, yedek mayo ve güneş kremi almanızı öneririz.Kekova'daki batık şehri gezmenin bir başka yolu da sea-kayaking denilen deniz kanosu ile çıkılan turlardır.
Dalış
Türkiye'nin ve dünyanın en gözde dalış noktalarının bulunduğu yerlerin başında şüphesiz Kaş gelir. Sualtının büyülü dünyasını, discovery diving (deneme dalışı) ile keşfedebilir, profesyonel dalış eğitimlerinden faydalanarak alacağınız sertifikayla dalışlarınızı daha derinlerde sürdürebilirsiniz. Bir çok dalış noktasına ve dalış kulüplerine ev sahipliği yapan Kaş'ta dalış yaptığınızda yüzlerce türden balık cinsi, süngeri, ahtapotu, anforası, gemi batıkları, bazen de Caretta-Caretta deniz kaplumbağaları ile insanı başka bir dünyaya götürür.
Yamaç Paraşütü
Yamaç paraşütü gökyüzünü delicesine fethetmenin bir yoludur. Uçuşlar donanımlı malzemelerle, uzman kişilerin kontrollerinde gerçekleşmektedir. 30 dakikalık kısa bir yolculuktan sonra Asaz Dağı’nın eteklerinden uçuşa başlanır. Profesyonel pilotlar eşliğinde yapacağınız bu aktivite ortalama 40 dakika sürmektedir.
Antik Kent Ziyaretleri
Antiphellos - Kaş
Kaş'ın tarihteki adı "Antiphellos" tur. Karia ve Likya bölgeleri arasındaki bağlantıyı sağlayan yolların kesişme noktasında olan Antiphellos, aynı zamanda bir ticaret limanıdır.
Xanthos - Kınık
Xanthos (Kınık), Kaş'a 45 km. mesafede, Kınık beldesindedir. Eşen Çayı'nın doğu kıyısında kurulmuş Lykia bölgesinin en büyük dini ve idari merkezi olarak nitelenmektedir.
Patara
Patara, Fethiye - Kaş yolunda, Kaş'a 41 km. mesafededir. Bütün antik devirler boyunca Likya bölgesinin en önemli şehirlerinden biri olan Patara, kitabelerde ve sikkelerdeki yazılış şekli ile Likya dilinde PTTARA diye geçmektedir.
Kekova - Simena
Eski Simena antik kenti üzerinde kurulmuş olan Kaleköy, yarımada şeklinde olup, ulaşımı teknelerle sağlanmaktadır. Lykia Birliği'nin bir üyesi olan kentin tarihi M.Ö. 4. yüzyıla kadar inmektedir.
Myra - Demre
Bugünkü Demre ilçe merkezinde ve civarında yer ulan Myra antik kenti özellikle Lykia dönemi kaya mezarları, Roma dönemi Tiyatrosu ve Bizans dönemi Aziz Nikola Kilisesi ile ünlüdür.
Andriake - Çayağzı
Andriake (Çayağzı), Demre kent merkezinden nehir boyunca uzanan asfalt yol 5 km. sonra deniz kenarındaki Çayağzı mevkiine ulaşır."
Gömbe Gezisi
Kaş'ın merkez yaylası olan Gömbe, Hristiyanlık döneminde piskoposluğun merkezi olmasıyla önem kazanmıştır. O dönemden kalma kalıntıları gezebilir, köydeki yörük hayatını keşfedebilirsiniz. Eğer Mayıs-Eylül ayları içerisinde orada bulunuyorsanız ve dere kenarında durup, başınızı 3000 metre yükseklikteki Akdağ yönüne çevirirseniz dikkatinizi zirveden patlayıp metrelerce aşağı düşen ve Gömbe'den bile seçilebilen bir çağlayan çekecektir. Eriyen kar sularının 60 metre yüksekten dökülmesiyle oluşan şelaleye köylüler Uçarsu demektedirler. 5-7 Haziran arasında düzenlenen şenliklerde yöreye gelenler Uçarsu'da dilek dileyip kurban kesmekte, sema törenleri ve folklor gösterileri yapıp ardından Tekke köyü Abdal Musa Müzesi'ni ziyaret etmektedirler.
Likya Yolu Yürüyüşü
Kaş etrafında bir çok yürüyüş rotası bulunmaktadır. Özellikle Likya Yolu projesi ile, turizme kazandırılan bu rotalar, farklı zorluk seviyelerindedir. Grup halinde veya bireysel olarak planlanabilecek yürüyüş rotaları ile Kaş çevresindeki plajlara, veya dağlarda kurulu köylere yürüyüş turları düzenleyebilirsiniz. Bu yürüyüşler neticesinde hem spor yapmış, hem de doğa ve tarihi birebir yaşamış olacaksınız. Özellikle fotoğraf meraklıları tarafından da sık tercih edilen bu rotalar, bazen bisiklet turları ile de birleştirilebilmektedir.